ΦΛΩΡΙΝΑ Η Κεντρική Ομιλία Συλλαλητηρίου της Φλώρινας για την Μακεδονία του προέδρου του ΦΣΦΑ Κων/νου Ραπτόπουλου-Χατζηστεφάνου - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : Η Κεντρική Ομιλία Συλλαλητηρίου της Φλώρινας για την Μακεδονία του προέδρου του ΦΣΦΑ Κων/νου Ραπτόπουλου-Χατζηστεφάνου

.

.

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018

Η Κεντρική Ομιλία Συλλαλητηρίου της Φλώρινας για την Μακεδονία του προέδρου του ΦΣΦΑ Κων/νου Ραπτόπουλου-Χατζηστεφάνου

Κεντρική Ομιλία Συλλαλητηρίου της Φλώρινας για την Μακεδονία
του προέδρου του ΦΣΦΑ  Κων/νου Ραπτόπουλου-Χατζηστεφάνου
06/06/2018

Συμπατριώτες Φλωρινιώτες Μακεδόνες

Οι περήφανοι Μακεδόνες δηλώνουμε και σήμερα παρόντες,διαλέγοντας το δύσκολο δρόμο της ευθύνης, του χρέους, της υπεράσπισης των δικαίων της πατρίδας μας.



ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK! ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΜΕΣΑ

Οι αντιξοότητες δεν μας πτοούν. Παρά τις προσπάθειες και τα κελεύσματα αποχής από τα συλλαλητήρια, είμαστε εδώ, ενωμένοι, αποφασισμένοι, δυνατοί.
Ξέρουμε όλοι, πολύ καλά, για ποιον λόγο είμαστε εδώ.
Ξέρουμε  ακριβώς, τι θέλουμε.
Ξέρουμε ακριβώς, τι ΔΕΝ θέλουμε.
Ξέρουμε τι θέλουμε ναπετύχουμε.
Συγκεντρωθήκαμε σήμερα εδώ, για να δηλώσουμε ειρηνικά, ως ελεύθεροι πολίτες μιας ευρωπαϊκής, δημοκρατικής χώρας.
Συγκεντρωθήκαμεεμείς που αποτελούμε τον κυρίαρχο Λαό –όπως το θέλουν οι μακραίωνες δημοκρατικές παραδόσεις των Ελλήνων και όπως ορίζει το ίδιο το πολίτευμα της Πατρίδας μας– για να δηλώσουμε την αντίθεσή μας στη μεθοδευμένη προσπάθεια ξένων κέντρων (και εγχώριωνπαρατημάτων τους) να μας επιβάλουν ως "λύση" της διαφοράς μας με τη γειτονική χώρα, ένα συμβιβασμό κομμένο και ραμμένο στα μέτρα τους.
Δεν ήρθαμε απλώς για να εκτονωθούμε, για να ξεθυμάνουμε· ούτε για να βγούμε από την υποχρέωση. Ήρθαμε επειδή το πιστεύουμε, ήρθαμε να υπερασπιστούμε το δίκιο μας και ναφωνάξουμε δυνατά:

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ

Δεν ακολουθούμε όσους επιθυμούν να μας διχάσουν, να μας συκοφαντήσουν, να μας χωρίσουν·δεν υπακούμε σε όσους θέλουν να μας επιβάλουν καθεστώς σιωπής.
Δεν τους παρακολουθούμε στην απόπειρά τους να δημιουργήσουν νοσηρή ατμόσφαιρα.
Οι πρακτικές τους είναι ξένες στις αντιλήψεις μας. Έχουμε άλλες προτεραιότητες. Δεν φοβόμαστε.
Πάνω από όλα και πάνω από όλους μας, είναι η Πατρίδα μας.
Στο Συλλαλητήριο αυτό, δεν αμφισβητείται η προσωπικότητα και η εθνική συνείδηση κανενός.
Αμφισβητείται το δικαίωμα των πολιτικών, σε μια τόσο δυσμενή για τη χώρα μας συγκυρία, να πάρουν αποφάσεις –μέσα σε λίγους μήνες και ενάντια στη θέληση του Ελληνικού Λαού– για μια μεγάλη υπόθεση,για την οποία οι πρόγονοί μας,εδώ και δεκαετίες, πολέμησαν, μάτωσαν, θυσιάστηκαν.

Παρόντες η Μητέρα Εκκλησία, ο Κλήρος που πρωτοστάτησε και σφαγιάστηκε στους απελευθερωτικούς Μακεδονικούς Αγώνες, από χέρια Βουλγάρων και Τούρκων σφαγέων, οι Τοπικές Αρχές, σπλάχνα από τα σπλάχνα του λαού μας, οι ομογενείς αδελφοί μας, που η αδιαφορία και οι πολιτικέςαστοχίες, πολλών κυβερνήσεων, τους οδήγησαν μακριά από την μητέρα Πατρίδα· παρόντες, Σύλλογοι, Φορείς, Θεσμοί εντός και εκτός Φλώρινας, εντός και εκτός Ελλάδας.
Και, φυσικά, ο απλός λαός: ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ!

ΕΜΕΙΣ, που αγωνιούμε την ώρα τούτη, που η, επιβαλλόμενη και ασφυκτικά ελεγχόμενη από ξένα κέντρα, «διαπραγμάτευση» της Ελλάδας με το γειτονικό κράτος των Σκοπίων, βρίσκεται στο πιο κρίσιμο σημείο, με τους πολιτικούς μας να υποχωρούν από τις -ούτως ή άλλως, εξ αρχής περιορισμένες- «κόκκινες» γραμμές που είχαν τεθεί, ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ, από την Φλώρινα της καρδιάς μας, δηλώνουμε:

1. Απορρίπτουμε την εκχώρηση της ονομασίας του όρου «Μακεδονία» στο γειτονικό κράτος υπό οποιαδήποτε μορφή (ως συνθετικού ή ως γεωγραφικού προσδιορισμού).
Η θέση αυτή, διατυπώνεται χωρίς πάθος, χωρίς μίσος, χωρίς διάθεση εκδίκησης ούτε και για όσους κάποτε επιβουλεύτηκαν την πατρώα Μακεδονική γη(ή και για τους επιγόνους τους, που συντηρούν σήμερα το πολεμικό κλίμα στη γειτονική χώρα). Διαπιστώνουμε, όμως, ότι δεν έχουν ωριμάσει ακόμη οι συνθήκες -από την άλλη πλευρά- για μια λύση που θα σέβεται τα δίκαια και τα συμφέροντα των Ελλήνων.
"Λύση", πουπεριέχει τον όρο "Μακεδονία" (σε οποιαδήποτε μορφή, ως συνθετικό είτε με προσδιορισμό) δημιουργεί, παρά λύνει προβλήματα.
Διότι,-οι Μακεδόνες το ξέρουμε καλά- ένα όνομα υποδηλώνει και κρύβει πολλά άλλα.
Μόνο τυφλοί δεν μπορούν να το δουν…
Το όνομά μας, Μακεδονία-Μακεδόνας, δεν είναι ιδιοκτησία κανενός πρωθυπουργού, κανενός υπουργού, κανενός πολιτικού άνδρα ή κόμματος.
Είναι ιστορία και πολιτισμός αιώνων, είναι εθνική κληρονομιά, είναι ΨΥΧΗ, και δεν εξαγοράζεται, δεν εξαργυρώνεται, δεν ανταλλάσσεται, δεν εκχωρείται.
Όσο για τα 50, 60, 70, χρόνια παραχάραξης της ιστορίας μας, πιστεύει άραγε κανείς ότι θα μας πτοήσουν;3.000 χρόνια έτσι μας λένε εμάς: ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ!

2. Απορρίπτουμε κάθε κίνηση που θα οδηγήσει σε αποδοχή από τη χώρα μας και την παγκόσμια κοινότητα, μιας εθνικής ταυτότητας και γλώσσας που χαρακτηρίζονται ως «μακεδονικές».
Δηλώνουμε ότι «μακεδονικό» έθνος, γλώσσα και ταυτότητα, ουδέποτε υπήρξαν ιστορικά, και μάλιστα διαφοροποιημένα από την ελληνική συνείδηση.
Τέτοια μορφώματαεμφανίζονταν όταν το απαιτούσαν ξένα συμφέροντα, προκειμένου να εξαπατηθεί, να πληγεί και να εξολοθρευθεί ο ελληνικός μακεδονικός πληθυσμός.
Σε μια τέτοια συγκυρία και σήμερα, διακηρύττουμε περίτρανα την άρρηκτη και αδιάκοπη συνέχεια του ελληνισμού σε αυτή την ακριτική γωνιά, από τους αρχαίους χρόνους ώς τις μέρες μας.
Είναι αδιανόητο, και δεν θα το επιτρέψουμε, οι αρχαίοι Μακεδνοί, ο Μέγας Αλέξανδρος, ο Αριστοτέλης και τόσοι άλλοι, παλαιοί και νεότεροι,να διαχωρισθούν από τον Ελληνικό κορμόκαι να θεωρούνται,πλέον, ξένο σώμα.

Κι ακόμη: τυχόν αναγνώριση «μακεδονικής» εθνικής ταυτότητας, γλώσσας και των προεκτάσεων τους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, θα αποτελέσει το πρώτο βήμα για την αμφισβήτηση των συνόρων και του εδαφικού status στην περιοχή μας (κάτι, εξάλλου, που ακούγεται και λέγεται ανοικτά και προκλητικά, εις βάρος της πατρίδας μας). Δεν μπορούμε, λοιπόν, να μείνουμε αμέτοχοι θεατές.

Με την ήρεμη δύναμη, τη σιγουριά και τη βεβαιότητα που μας δίνει το βαρύ βιογραφικό μας, απευθυνόμαστε στους γείτονές μας, και τους λέμε, ότι στόχος δικός μας, των Φλωρινιωτών -που ζούμε και μοιραζόμαστε την ίδια πεδιάδα της Πελαγονίας- και στόχος της Ελλάδας, δεν είναι να ταπεινώσουμε τη νέα χώρα.
Είμαστε, μάλιστα, πρόθυμοι να την ενισχύσουμε σε κάθε προσπάθεια να σταθεί στα πόδια της.
Αυτό, όμως, δεν μπορεί να γίνει με κλοπή του δικού μας ονόματος, της δικής μας ιστορίας (παλαιάς και νεότερης), της δικής μας ταυτότητας.
Δεν μπορεί να γίνει –ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ– με βλέψεις σε βάρος της Ελλάδας, της μοναδικής ίσως χώρας της περιοχής που δεν διεκδικεί τίποτε από αυτούς.

Ας διαλέξουν ένα οποιοδήποτε άλλο όνομα, και, εμείς οι ίδιοι θα τους οδηγήσουμε στην ΕΕ, το ΝΑΤΟ και τους άλλους Διεθνείς Οργανισμούς.

3. Απαιτούμε την οριστική και αμετάκλητη απάλειψη όλων των στοιχείων που προωθούν τον επεκτατισμό των Σκοπίων εναντίον της Μακεδονίας μας (άρθρων του συντάγματος, σχολικών βιβλίων, χαρτών, αγαλμάτων,κλπ).
Η διατήρηση καλών σχέσεων μεταξύ των δύο γειτονικών κρατών δεν εξασφαλίζεται με υποχωρήσεις που δικαιώνουν ένα ψέμα, ούτε με την παραχάραξη και την κλοπή της ιστορίας μας και, γενικότερα, με τη συνεχή και άκρατη επιθετικότητα εναντίον της χώρας μας.
Αυτό θα συμβεί, όταν εγκαταλείψουν οι γείτονες ΟΡΙΣΤΙΚΑ τον «μακεδονισμό», δηλαδή, το επίσημο κρατικό επεκτατικό ιδεολόγημα των Σκοπίων, που είναι ο πολιορκητικός κριός,εναντίον της πατρίδας μας, και δυστυχώς, η εθνική τους γραμμή.
Ρωτούν οι επικριτές μας.
-Μα καλά, φοβάστε ένα τόσο μικρό και αδύναμο κράτος;
Απαντούμε: Όχι βέβαια!Υπερέχουμε σε όλα.
Δεν είμαστε, όμως, τόσο αφελείς ώστε να μην βλέπουμε τα συμφέροντα που κρύβονται από πίσω, συμφέρονταπου εχθρεύονται ή εκμεταλλεύονται την πατρίδα μας, και τα οποία μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτό το μικρό κράτος εναντίον μας.

Ήδη εδώ και πολλά χρόνια,από κύκλους των ΗΠΑ και της ΕΕ,από «Ιδρύματα», «Ινστιτούτα» και ΜΚΟπροωθούνταιιδέες και πρακτικές περί του «αυτοπροσδιορισμού» κρατών, λαών, εθνοτήτων, μειονοτήτων.
Στόχος; Η δημιουργία μικρών, αδύναμων και ελεγχόμενων ομάδων, δορυφόρων κρατών, και η ενίσχυση φυγόκεντρων τάσεων στο εσωτερικό των "δύσκολων" χωρών, όσων αντιστέκονται ακόμη στη νεοταξίτικη λαίλαπα. Την ξέρουμε την τακτική από παλιά: «Διαίρει και βασίλευε». 

Η ιστορία της Μακεδονίας, όμως, δεν παραγράφεται, δεν διαγράφεται, δεν ξεγράφεται, δεν μοιράζεται.
Η Μακεδονία δεν εκχωρείται με την έκδοση ενός ΦΕΚ. Αυτό να το βγάλουν απ’ το μυαλό τους.

4. Ζητούμε από την υπεύθυνη πολιτική ηγεσία της πατρίδας μας, να απαιτήσει άμεση και συνολική λύση όλων των υπό συζήτηση θεμάτων της διαπραγμάτευσης, ως προϋπόθεση εξεύρεσης οριστικής λύσης.
Στις διαφορές μας δεν επιδιώκουμε να υπάρξουν νικητές και ηττημένοι. Επιδιώκουμε συνεννόηση. Επιδιώκουμε λύση, που συνυπολογίζει τις ευαισθησίες όλων και ενισχύει τη σταθερότητα στην περιοχή. Λύση που διασφαλίζει σχέσεις καλής γειτονίας.
Η οποιαδήποτε λύση που θα περιλαμβάνει τη λέξη Μακεδονία, δεν πρόκειται να ξεχασθεί ούτε σε 10, ούτε σε 20, ούτε και σε 200 χρόνια. Όπως δεν ξεχάστηκε, τόσα χρόνια από τότε που εκστομίσθηκε για πρώτη φορά.

Είναι δυνατόν να αναγνωρίσουμε κράτος «Μακεδονία», επειδή, έτσι έλεγεκάποτε μια επαρχία της Γιουγκοσλαβίας ο Τίτο(που …τόσα κακά μας έκανε γενικά);  Και εάν (ξανα)πάρουν θάρρος και άλλα γειτονικά κράτη και ζητήσουν ...άλλες Μακεδονίες, με άλλο πρόθεμα «σαν την «σκοπιανή»; Θα ενδώσουμε και τότε;
Λέμε λοιπόν, φωνάζουμε: συγγνώμη, αλλά, το όνομα δεν είναι ...δικό μας για να το διαπραγματευτούμε. Κανενός από εμάς.
Εμείς ανήκουμε στο όνομα και όχι εκείνο στους Έλληνες γενικώς και αορίστως, πλην όσων αγωνίσθηκαν για αυτό. Δηλαδή των προγόνων μας.
Γιατί, δεν υπάρχει μεγαλύτερη ασέβεια στη μνήμη τους, από το να ξεπουλήσουμε την "απ’ τα κόκαλά τους βγαλμένη" Μακεδονία.

5. Ζητούμε να σταματήσει ο εμπαιγμός και η παραπληροφόρηση του ελληνικού λαού ως προς την ανάγκη εκχώρησης του ονόματος και τα πολιτικά, οικονομικά, κέρδη που θα αποκομίσει η χώρα μας.
Σίγουρα, δεν είμαστε τόσο αφελείς ώστε να πιστέψουμε τις τόσο επίμονα μονότονες αναλύσεις των διαφόρων «ειδικών» στα ελληνικά ΜΜΕ, που αναφέρονται στα πάσης φύσεως χρονίζοντα προβλήματα (κοινωνικά, πολιτικά, εθνικά, φυλετικά, θρησκευτικά κ.ά.) και τις διαφορές των Δυτικών Βαλκανικών κρατών, που -ω, του θαύματος!- θα λυθούν αυτομάτως με την απλή εκχώρηση του ονόματος «Μακεδονία» από την Ελλάδα, η οποία, να μην το ξεχνάμε, και ισχυρότερη έναντι αυτών των χωρών παραμένει, και κατά πολύ σταθερότερη εσωτερικά (όσο κι αν προσπαθούν φιλότιμα κάποιοι κύκλοι να εγείρουν ζητήματα που θα πλήξουν τη συνοχή της).
Τους απαντούμε. Όσες προσπάθειες και να καταβάλουν, δεν μας πτοούν, ούτε μας επηρεάζουν.

Φλωρινιώτες Συμπατριώτες, όπου γης.

Μαζευτήκαμε απόψε στην αγαπημένη μας Φλώρινα, όλοι κάτω από τον Σταυρό και την Ελληνική Σημαία, πάνω από κομματικές και προσωπικές γραμμές, με έναν και μόνο στόχο: Να μην παραδοθεί το όνομα της Μίας και Ελληνικής Μακεδονίας.

Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι υπάρχουν Έλληνες -πολίτες και πολιτικοί- που βλέπουν το όνομά μας και ό,τι το συνοδεύει – Ιστορία και Πολιτισμό χιλιετιών – ως εμπορεύσιμη αξία που ήρθε η ώρα να κεφαλαιοποιήσουν.
Αν, όμως, κάποιοι (κυβερνώντες, αντιπολιτευόμενοι κλπ.) υποκύπτοντας στους πειρασμούς, τις πιέσεις, την «ανάγκη», τολμήσουν να βάλουν την υπογραφή τους σε ένα τέτοιο ανοσιούργημα να γνωρίζουν ότι θα έχουν το αιώνιο ανάθεμα των Ελλήνων, και ότι ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ, δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να αποδεχθούμε τα τετελεσμένα τους.

Η συνείδησή μας δεν θα υποβιβαστεί σε ανταλλάξιμο προϊόν.

Το όνομά μας η ψυχή μας.
Αιωνία η Μνήμη των παππούδων μας και προπαππούδων μας, που υπερασπίστηκαν την πατρώα Μακεδονική γη.
Ζήτω η Φλώρινά μας.
Ζήτω η Μακεδονία μας.
Ζήτω η Ελλάδα μας.