ΦΛΩΡΙΝΑ 3 Δεκέμβρη Εθνική Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : 3 Δεκέμβρη Εθνική Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

.

.

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018

3 Δεκέμβρη Εθνική Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Αποτέλεσμα εικόνας για 3 Δεκέμβρη Εθνική Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.Το αναπηρικό κίνημα της χώρας είναι εδώ- δυναμικό και μαζικό. Το αναπηρικό κίνημα είναι πάντα στο προσκήνιο: διεκδικεί και αγωνίζεται για το δικαίωμα στη ζωή με αξιοπρέπεια. Σύσσωμο το αναπηρικό κίνημα, η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία και οι φορείς της σε όλη τη χώρα, αναδεικνύουν την 3η Δεκέμβρη, Εθνική Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, παλεύοντας ενάντια στη φτώχεια, τον ρατσισμό, τις στιγματιστικές προσεγγίσεις, τη φιλανθρωπία και τον περιορισμό των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους.

ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK! ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΜΕΣΑ
Το αναπηρικό κίνημα της χώρας απαιτεί σεβασμό στις αξίες της αυτονομίας, της ισότητας και της αξιοπρέπειας για τα άτομα με αναπηρία, καταδικάζει την άνιση μεταχείριση και τις διακρίσεις σε όλες τους τις μορφές και διεκδικεί να γίνει κτήμα όλης της κοινωνίας ότι:
η Αναπηρία είναι μέρος της ανθρώπινης ποικιλομορφίας,
η Αναπηρία είναι πρωτίστως θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Το αναπηρικό κίνημα της χώρας, δηλαδή οι πολίτες με αναπηρία, με χρόνια πάθηση, οι γονείς και κηδεμόνες των ατόμων με βαριά και πολλαπλή αναπηρία, δεν αποδέχεται και δεν θα συμφωνήσει ΠΟΤΕ στην αναγκαστική φτώχεια και στον περιορισμό των δικαιωμάτων.
Στις 3 Δεκέμβρη 2018, Εθνική και Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία,  και ΚΑΘΕ ΗΜΕΡΑ, το αναπηρικό κίνημα συνεχίζει τον αγώνα μέχρι να ανατραπεί η λιτότητα που έχει οδηγήσει τα άτομα με αναπηρία στην  εξαθλίωση και στον κοινωνικό αποκλεισμό.
Τίποτα για Εμάς, χωρίς Εμάς!
                                                   
Το αναπηρικό κίνημα της χώρας, με αξιοπρέπεια και με συνεχείς αγώνες διεκδικεί τη δέσμευση όλων των δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων για ένα Εθνικό Πρόγραμμα Δημόσιων Πολιτικών για τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους.  Το αναπηρικό κίνημα αγωνίζεται για την ένταξη της διάστασης της Αναπηρίας σε κάθε σημείο του δημόσιου βίου.  Άλλωστε, η Ελλάδα έχει ψηφίσει και έχει κυρώσει τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, ο εφαρμοστικός νόμος δε αυτής και συγκεκριμένα το άρθρο 62 του ν.4488/17 «Ένταξη της διάστασης της αναπηρίας στις δημόσιες πολιτικές», που ψηφίστηκε μετά από μεγάλους αγώνες της ΕΣΑμεΑ και των φορέων μελών της, με επιστέγασμα το μεγάλο πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 2 Δεκεμβρίου 2016, επιβάλλει πλέον την ένταξη της διάστασης της αναπηρίας σε κάθε δημόσια πολιτική, διοικητική διαδικασία, δράση, μέτρο  και πρόγραμμα. Το άρθρο 70 «Ορισμός Κεντρικού Σημείου Αναφοράς για την παρακολούθηση εφαρμογής της Σύμβασης» του ίδιου νόμου επιβάλλει την εκπόνηση και υποβολή στη Βουλή Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τα άτομα με αναπηρία.
Το αναπηρικό κίνημα της χώρας διατρανώνει τη θέση του: «Φτάνει πια!» στις διακρίσεις και διεκδικεί την ορατότητα στους νόμους, στις πολιτικές, στην ίδια την κοινωνία.  Η ΕΣΑμεΑ και οι φορείς - μέλη της διεκδικούν τη λήψη συντονισμένων μέτρων και στοχευμένων πολιτικών, με στόχο την προστασία των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους,  δεδομένου ότι είναι κοινή παραδοχή ότι τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους συγκροτούν μία από τις ομάδες του πληθυσμού που έχουν πληγεί ιδιαίτερα από τα μέτρα λιτότητας και την κρίση, σε όλους τους τομείς της ζωής τους.
Διεκδικούμε ένα Εθνικό Πρόγραμμα Δημόσιων Πολιτικών για τα άτομα με αναπηρία.
Τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία πρέπει να λειτουργήσουν ως καταλύτης για μια συμφωνία όλων των δημοκρατικών δυνάμεων του τόπου επί του Προγράμματος.
Τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία είναι οικουμενικά.
Η Αναπηρία δεν έχει χρώμα, δεν έχει κόμμα.
                                       

    Τα άτομα με αναπηρία διεκδικούν το δικαίωμά τους στη ζωή με αξιοπρέπεια.
Τίποτα για Εμάς, χωρίς Εμάς!


Η πρόεδρος Η γραμματέας


Ηλία Θεοδώρα          Ευθυμίου Φωτεινή