ΦΛΩΡΙΝΑ Τι να προσέξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Φλώρινα! - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : Τι να προσέξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Φλώρινα!

.

.

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018

Τι να προσέξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Φλώρινα!

Σαφώς η Φλώρινα  αποτελεί εκλογικά το 0,5%  του εκλογικού σώματος, κατέχει όμως καίρια γεωπολιτική θέση, διαχρονικά, συνεπώς κι όλες οι επιλογές πολιτικής πρέπει να είναι ανάλογες, ποτέ πρόσκαιρες και πολύ περισσότερο εκλογικά πυροσβεστικές….
    Στην περιοχή είναι γνωστό ότι περισσεύουν οι προσωπικές στρατηγικές, σε βάρος των στρατηγικών του συνόλου, σε όλους τους τομείς, αρχίζοντας από τον πολιτικό!
    Με δεδομένο μάλιστα  ότι πρέπει να πρυτανεύει το πατριωτικό κριτήριο, ξεκινάμε από τις επιλογές της Βουλευτικής Λίστας!


ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK! ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΜΕΣΑ
    Είναι πατριωτική ανάγκη μια ισχυρή παρουσία στην περιοχή του Αμυνταίου, συνεπώς επιζητείται 1 πολύ καλός πολιτευτής από Αμύνταιο.
    Από εκεί και πέρα, η πόλη της Φλώρινας, έχει πολλά χρόνια να εκπροσωπηθεί από νέο άνθρωπο τρίτης γενιάς, ώστε να δημιουργηθεί ή να ενισχυθεί η αστική πατριωτική κουλτούρα, που θα αναβαθμίσει ξανά την παλιά αρχόντισσα Φλώρινα, που την έχει φάει η αστυφιλία και η μετανάστευση, με αποτέλεσμα να μην έχει ισχυρή παρουσία ούτε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση!
    Η υποβάθμιση της πρωτεύουσας πόλης έχει καταλυτικά αρνητική επιρροή και σε όλους  τις γύρω οικισμούς της υπαίθρου, διότι δεν υπάρχει πια τουρισμός, ούτε και υποδομή μεταποίησης και πώλησης των αγροτικών και κτηνοτροφικών προιόντων, αποτελώντας την αντίστροφη κίνηση για την ανάπτυξη της ορεινής υπαίθρου μας!
    Όταν δεν έχεις ισχυρούς εμπόρους και επιχειρηματίες δεν μπορείς να πας μακριά και γίνεται επαίτης στην κάθε λιγνιτική ενέργεια, που όμως, φευ, σιγά σιγά αναλώνονται τα αποθέματά της!
   Χρειάζεται νέος παραγωγικός ιστός, αυτογενής ή σε συνεργασία με ισχυρούς επιχειρηματικούς πόλους, που θα επενδύσουν στην περιοχή!
    Χρειάζεται  ενίσχυση της κατάλληλης αναπτυξιακής τοπικής κουλτούρας, κι όχι μόνο για λόγους γενικούς αλλά πρωτίστως για διασυνοριακούς πατριωτικούς!
     Οι υποδομές και η ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας είναι επίσης ζητήματα που πρέπει να προσεχθούν ιδιαίτερα:  το τοπικό πανεπιστήμιο, οι οδικοί άξονες ,κάθετος στην Εγνατία και Φλώρινα-Πρέσπα, η αντιμετώπιση του κόστους χειμώνα, με ειδικά τιμολόγια-υποδομές  ενέργειας και ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης, με έμφαση στην λειτουργική απασχόληση!
     Η Φλώρινα μπορεί να αποτελέσει μοντέλο ανάπτυξης της ορεινής διασυνοριακής υπαίθρου στη χώρα μας, με αρωγούς  την Κεντρική Κυβέρνηση και την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, ώστε να μπορέσει να συνδράμει και η Δημοτική Αυτοδιοίκηση, πατώντας στις υποδομές και την κουλτούρα που θα δημιουργηθούν!
     Δεν γράφονται εδώ περισσότερα, θα τα πάρουν οι προσωπικές στρατηγικές για να τα κάνουν ατομικές ψηφοθηρικές σημαίες!
      Αυτό που έχει σημασία είναι η  αλλαγή τοπικής κουλτούρας κι οι υποδομές, που μπορεί να φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα για τον ακριτικό τόπο μας.-


     Ο γόνιμος προβληματισμός