ΦΛΩΡΙΝΑ Η Φλώρινα φιλοξενεί το 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διδακτικής των Φυσικών Επιστημών και Νέων Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : Η Φλώρινα φιλοξενεί το 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διδακτικής των Φυσικών Επιστημών και Νέων Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση

.

.

Σάββατο 20 Απριλίου 2019

Η Φλώρινα φιλοξενεί το 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διδακτικής των Φυσικών Επιστημών και Νέων Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση

Περισσότεροι από 400 σύνεδροι – επιστήμονες από όλη την επικράτεια, την Κύπρο και Πανεπιστήμια της Ευρώπης βρίσκονται στη Φλώρινα για τις εργασίες του 11ου Πανελληνίου Συνεδρίου της ΕΝΕΦΕΤ με τίτλο «Επαναπροσδιορίζοντας τη Διδασκαλία και Μάθηση των Φυσικών Επιστημών και της Τεχνολογίας στον 21ο αι.».

ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK! ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΜΕΣΑ


Σύμφωνα με την πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής, Άννα Σπύρτου, καθηγήτρια της Παιδαγωγικής Σχολής, στο Συνέδριο κατατέθηκαν 220 εργασίες και θα παρουσιαστούν συνολικά οι 191, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως υπάρχει συμμετοχή από 29 Ιδρύματα.

Την επίσημη έναρξη του Συνεδρίου κήρυξε η Κοσμήτορας της Παιδαγωγικής Σχολής, Αικατερίνη Δημητριάδου.

Τις εργασίες χαιρέτησαν ο αντιπρόεδρος της ΕΝΕΦΕΤ και επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης Μιχαήλ Καλογιαννάκης, ο Αρχιμανδρίτης Επιφάνιος Χατζηγιάγκου, ο αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Στέφανος Μπίρος, η αντιδήμαρχος Φλώρινας Όλγα Μούσιου, ο διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας Παύλος Ιωάννου και η πρόεδρος του τμήματος Νηπιαγωγών Σωτηρία Τριαντάρη.

Επιστολή απέστειλαν ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Γαβρόγλου, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Αντώνης Τουρλιδάκης και οι βουλευτές Κώστας Σέλτσας και Γιάννης Αντωνιάδης.

Προσκεκλημένοι ομιλητές ήταν οι Jari Lavonen και Graça S. Carvalho.

Σκοπός του συνεδρίου της ΕΝΕΦΕΤ είναι η καταγραφή των εξελίξεων στη διδασκαλία και μάθηση των Φυσικών Επιστημών και της Τεχνολογίας με ορίζοντα τις πολλαπλές προκλήσεις του 21ου αιώνα. Μέσα από σύγχρονες ερευνητικές μεθόδους και εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων γίνεται προσπάθεια να αποτυπωθούν τα μέχρι τώρα αποτελέσματα, τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο, τα οποία αφορούν όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης σχετικά με τη διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών και της Τεχνολογίας. Επίσης, μέσα από τη δυναμική ζύμωση παλαιών και νέων ερευνητών κατατίθενται προτάσεις για την εξέλιξη και βελτίωση των μαθησιακών αποτελεσμάτων στους εν λόγω τομείς, ανταποκρινόμενοι στις νέες ανάγκες που προκύπτουν και στις διεθνείς προοπτικές που ανοίγονται.

Περισσότερες πληροφορίες για το Συνέδριο μπορείτε να δείτε εδώ.