ΦΛΩΡΙΝΑ Ανακοίνωση Δ.Ε.Υ.Α.Φ.«Μείωση αποθεμάτων πόσιμου νερού». - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : Ανακοίνωση Δ.Ε.Υ.Α.Φ.«Μείωση αποθεμάτων πόσιμου νερού».

.

.

Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Ανακοίνωση Δ.Ε.Υ.Α.Φ.«Μείωση αποθεμάτων πόσιμου νερού».


Στην περιοχή της Φλώρινας, λόγω του ήπιου χειμώνα και της έλλειψης χιονοπτώσεων που παρατηρήθηκαν κατά την πρόσφατη χειμερινή περίοδο, σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες και την ανομβρία που επικρατούν κατά την παρούσα θερινή περίοδο, έχουν ελαττωθεί σημαντικά και σε μεγάλο βαθμό τα υδατικά αποθέματα πόσιμου νερού, υπόγεια (πηγές, υδρευτικές γεωτρήσεις) και επιφανειακά (χείμαρρος, Δροσοπηγής – Διυλιστήριο Δ.Ε.Υ.Α.Φ.).
Για το λόγο αυτό παρακαλούνται οι καταναλωτές να περιορίσουν τη χρήση του πόσιμου νερού για τις οικιακές και επαγγελματικές μόνο ανάγκες τους και να μην το χρησιμοποιούν για πότισμα, κατάβρεξη δρόμων, αυλών και άλλες χρήσεις πέραν του ποσίμου που αποτελούν σπατάλη – διότι ενδέχεται να υπάρξουν διακοπές στην υδροδότηση οι οποίες δεν μπορούν να προβλεφθούν και να ανακοινωθούν εγκαίρως καθώς έχουν άμεση σχέση με την ανταπόκριση των καταναλωτών στο παρόν κάλεσμα της Δ.Ε.Υ.Α.Φ. Για τη διασφάλιση της συνεχούς και καλής υδροδότησης των κατοίκων την περιοχής αρμοδιότητας της Δ.Ε.Υ.Α.Φ. στους καταναλωτές που σπαταλούν τα αποθέματα του πόσιμου νερού όπως προαναφέρθηκε σε χρήσεις πέραν του ποσίμου η Δ.Ε.Υ.Α.Φ. είναι υποχρεωμένη να προβεί σε λήψη μέτρων (διακοπή των παροχών ύδατος στους υδρολήπτες με παράλληλη επιβολή προστίμου). Εκ της Δ.Ε.Υ.Α.Φ.