ΦΛΩΡΙΝΑ Γιορταστήκαν τα 103α ελευθέρια της Φλώρινας (βίντεο-φώτο) - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : Γιορταστήκαν τα 103α ελευθέρια της Φλώρινας (βίντεο-φώτο)

.

.

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Γιορταστήκαν τα 103α ελευθέρια της Φλώρινας (βίντεο-φώτο)

Ολοκληρώθηκε με λαμπρότητα ο εορτασμός της 103ης επετείου απελευθέρωσης της Φλώρινας από τον τουρκικό ζυγό.
Οι εκδηλώσεις οι οποίες διοργανώθηκαν από τον Δήμο Φλώρινας, ξεκίνησαν το απόγευμα του Σαββάτου 07 Νοεμβρίου 2015 στην αίθουσα των πολλαπλών χρήσεων του Δήμου, με την παρουσίαση του βιβλίου «Πρόσκοποι εν δράσει», του βαθμοφόρου Δημήτρη Κυριακόπουλου. Η παρουσίαση του βιβλίου έγινε από τον μετεωρολόγο Τάσο Αρνιακό, σε συνεργασία με το 1ο Σύστημα Προσκόπων Φλώρινας.



Το βράδυ της ίδιας μέρας στον ίδιο χώρο πραγματοποιήθηκε η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τους εκπροσώπους του Ελληνικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών:
Υποστράτηγο κ. Αργυρόπουλο Κωνσταντίνο, ιστορικό, με τίτλο: «Η απελευθέρωση της Φλώρινας»,
Αντιναύαρχο κ. Μαρτζούκο Βασίλειο, με τίτλο: «Η γεωπολιτική  θέση της Ελλάδας σήμερα», και
κ. Ζακοντίνο Δημήτριο, οικονομολόγο, με τίτλο: «Πολιτική οικονομία».
Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεόκλητος, ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος, ο Βουλευτής Φλώρινας κ. Γιάννης Αντωνιάδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας κ. Στέφανος Μπίρος, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας κ. Όλγα Μούσιου- Μυλωνά, ο Διοικητής του 1ου Συντάγματος Πεζικού κ. Φώτης Γκίκας, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας κ. Δημήτριος Χήρας, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Φλώρινας κ. Γιάννης Μιαούλης, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Άρης Αριστείδου, Μιχάλης Καρακόλης και Χρήστος Μπαρδάκας, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και πλήθος κόσμου.
Ακολούθησε μικρή συναυλία από τη χορωδία του Ωδείου Φλώρινας, υπό τη Διεύθυνση της κ. Ανδρέια-Μιρέλλας Διδασκάλου, όπου τραγούδησαν τον Ναούμη και το Μήλο μου κόκκινο, ενώ στο τέλος μαζί με τους παρευρισκόμενους είπαν τον Εθνικό Ύμνο.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τη βράβευση των διακοσίων εβδομήντα επιτυχόντων των πανελλαδικών εξετάσεων του Δήμου Φλώρινας, στους οποίους δόθηκε ένα βιβλίο του δημοσιογράφου Γιώργου Περιβολάρη με τίτλο «Φλώρινα 1912-2012. Χρονικό ενός αιώνα».
Την Κυριακή 08 Νοεμβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε το πρωί επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Φλώρινας και ακολούθως επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στην πλατεία Γεωργίου Μόδη. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η παρέλαση μπροστά από τις τοπικές αρχές και τον λαό της πόλης, με τη συμμετοχή των Μακεδονομάχων, του Ερυθρού Σταυρού, του ΚΕΦΙΑΠ, Πολιτιστικών Συλλόγων, των Προσκόπων και των οδηγών, των σχολικών μονάδων όλου του Δήμου Φλώρινας, στρατιωτικών ιστορικών οχημάτων από τον Σύλλογο Ιστορικών Στρατιωτικών Οχημάτων, καθώς και Τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.
Μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος είπε:
«Ολοκληρώσαμε με μεγαλοπρέπεια τις εκδηλώσεις απελευθέρωσης της Φλώρινας, τιμώντας έτσι τους προγόνους μας που θυσιάστηκαν, για να ζούμε σήμερα ελεύθεροι. Οφείλουμε να θυμόμαστε τους προγόνους μας και να ξέρουμε πως ενωμένοι πάντα θα νικάμε, πάντα θα είμαστε πρώτοι. Χρόνια Πολλά σε όλους».

link  ΠΑΡΕΛΑΣΗ
https://youtu.be/I4JlkDzGC7I

 link  ΓΙΑ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ -ΔΕΗΣΗ
https://youtu.be/d60JZEwt-dY

 link ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΠΙΣΗΜΩΝ
https://youtu.be/uCeJXrhCxWc