ΦΛΩΡΙΝΑ Συνέντευξη τύπου του επιστημονικού συνεδρίου με τίτλο «Η Δυτική Μακεδονία στη δεκαετία 1940 – 1950» - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : Συνέντευξη τύπου του επιστημονικού συνεδρίου με τίτλο «Η Δυτική Μακεδονία στη δεκαετία 1940 – 1950»

.

.

Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017

Συνέντευξη τύπου του επιστημονικού συνεδρίου με τίτλο «Η Δυτική Μακεδονία στη δεκαετία 1940 – 1950»

Ένα ξεχωριστό και ιδιαίτερα ενδιαφέρον, λόγω της ιστορικής περιόδου που πραγματεύεται, συνέδριο θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 13 και 14 Οκτωβρίου στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου, στη Φλώρινα.
Το επιστημονικό συνέδριο έχει τον τίτλο «Η Δυτική Μακεδονία στη δεκαετία 1940-1950» και οργανώνεται από το πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Επιστήμες της Αγωγής: Θεωρητικές, Ερευνητικές και Διδακτικές Προσεγγίσεις στην Ιστορία και στην Τοπική Ιστορία», του τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης της Παιδαγωγικής Σχολής.







ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK! ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΜΕΣΑ
Σκοπός του συνεδρίου είναι η παρουσίαση και ερμηνευτική προσέγγιση ευρύτερων πτυχών της ιστορίας της Δυτικής Μακεδονίας της περιόδου 1940-1950, με βάση τα νέα διαθέσιμα αρχειακά και βιβλιογραφικά δεδομένα και το πολύπλευρο επιστημονικό έργο που έχει παραχθεί τα τελευταία χρόνια για τη συγκεκριμένη δεκαετία.
Σε συνέντευξη Τύπου χθες, οι διοργανωτές αναφέρθηκαν στις θεματικές του συνεδρίου, στο αναλυτικό πρόγραμμα των εργασιών, αλλά και στον σκοπό του.
Στη συνέντευξη μίλησαν η Σοφία Ηλιάδου - Τάχου, καθηγήτρια Ιστορίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, επιστημονικά υπεύθυνη του μεταπτυχιακού προγράμματος και μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής, η Ρένα Κουρεμένου, εκπαιδευτικός δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και υποψήφια διδάκτωρ του Πανεπιστημίου και ο Ηλίας Γρούιος, μεταπτυχιακός φοιτητής.
Παράλληλα, η κα Τάχου - Ηλιάδου απαντώντας σε σχετική ερώτηση τοποθετήθηκε και για το θέμα που είχε ξεσπάσει το προηγούμενο διάστημα, με την απόφαση της Συγκλήτου για δωρεάν μεταπτυχιακά σε παιδιά καθηγητών.