ΦΛΩΡΙΝΑ Τις προγραμματικές θέσεις και υποψήφιους του συνδυασμού του παρουσίασε ο υποψήφιος Δήμαρχος Πρεσπών Φώτιος Νόνας -Βίντεο,φώτο - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : Τις προγραμματικές θέσεις και υποψήφιους του συνδυασμού του παρουσίασε ο υποψήφιος Δήμαρχος Πρεσπών Φώτιος Νόνας -Βίντεο,φώτο

.

.

Κυριακή 21 Απριλίου 2019

Τις προγραμματικές θέσεις και υποψήφιους του συνδυασμού του παρουσίασε ο υποψήφιος Δήμαρχος Πρεσπών Φώτιος Νόνας -Βίντεο,φώτο

Τις προγραμματικές θέσεις, καθώς και τους πρώτους υποψήφιους του συνδυασμού του «Κίνηση Ενεργών Πολιτών Δήμου Πρεσπών» παρουσίασε το βράδυ του Σαββάτου, ο υποψήφιος δήμαρχος Πρεσπών Φώτιος Νόνας.

«Είναι πολλά τα προβλήματα που αθροίστηκαν και για τη λύση τους απαι


ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK! ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΜΕΣΑτούνται συλλογικές προσεγγίσεις και ευρύτερες συναινέσεις, γι’ αυτό οι ενεργοί πολίτες δηλώνουμε παρόντες ανοιχτοί στο διάλογο, με διάθεση να φέρουμε μια ριζική ανατροπή αυτής της παλιάς και κατεστημένης νοοτροπίας της αδράνειας και της μετριότητας» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Νόνας.
Στη συνέχεια παρουσίασε τις βασικές προτάσεις του προεκλογικού του προγράμματος που είναι:
Άμεση παρέμβαση σε θέματα καθημερινότητας. Συντήρηση – αποκατάσταση προβλημάτων στα δίκτυα υποδομής και εκτέλεση νέων έργων στις κοινότητες όπου απαιτείται (βιολογικοί σταθμοί καθαρισμού, καλλιέργειες πηγών, αυτόματα συστήματα χλωρίωσης κλπ).
Ανάληψη δυναμικής πρωτοβουλίας για την ενίσχυση της λειτουργικότητας του Κέντρου Υγείας, του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.
Προμήθεια διαδραστικών πινάκων και όποιων άλλων εποπτικών μέσων διδασκαλίας απαιτούνται στα σχολεία όλων των βαθμιδών εκπ/σης του Δήμου.
Ψηφιακό οργανόγραμμα και δυναμική διεκδίκηση για την πλήρη στελέχωση των δημοτικών υπηρεσιών.
Επιμερισμός αρμοδιοτήτων ανά τομέα σε όλα τα πρόσωπα που καταλαμβάνουν θέσεις ευθύνης του Δήμου και στις ομάδες που θα συγκροτηθούν με σκοπό την συμβουλευτική εισήγηση στη Δημοτική Αρχή.
Λειτουργία ειδικής Υπηρεσίας για την ενημέρωση και ένταξη των νέων του Δήμου στα τρέχοντα εθνικά και ευρωπαϊκά αναπτυξιακά προγράμματα.
Διεκδίκηση ώστε να συμπεριληφθεί ο Δήμος Πρεσπών στους σπουδαιότερους τουριστικούς προορισμούς της χώρας. Οργανωμένη διαφημιστική καμπάνια για την ανάδειξη των ιδιαιτεροτήτων και των τοπικών προϊόντων της περιοχής μας.
Δημιουργία διαδικτυακής ιστοσελίδας με τα επαγγελματικά προφίλ των παραγωγών του Δήμου για την e-shop πώληση των προϊόντων τους.
Επίσπευση διαδικασιών για την υλοποίηση της «στάγδην άρδευσης» και ασφαλτόστρωη των κεντρικών αγροτικών δρόμων.
Διευκόλυνση πρόσβασης προς τις κτηνοτροφικές μονάδες και σύνδεση με τα δίκτυα
υποδομής, όπου μας ζητηθεί.
Εμπλουτισμός των λιμνών με γόνο κυπρίνου, επιδοτούμενη αλιεία ηλιόψαρου και εκπόνηση ειδικής μελέτης με σκοπό την εκμετάλλευση των αλιευμάτων ανύπαρκτου εμπορικού ενδιαφέροντος.
Διεκδίκηση αξιοπρεπών αποζημιώσεων σε περιπτώσεις που οι παραγωγοί υφίστανται ζημιές τόσο στο φυτικό όσο και στο ζωικό κεφάλαιο.
Διάνοιξη δασικών δρόμων – περιπατητικών διαδρομών και μονοπατιών.
Οικονομική στήριξη των πολιτιστικών συλλόγων του δήμου για την οργάνωση όλων των εκδηλώσεων, (παραδοσιακά πανηγύρια, εθιμικές γιορτές και τουριστικές εκδρομές) με τη φροντίδα της αρμόδιας ομάδας του Δήμου.
Διαδικτυακή πρόσκληση για εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής από Έλληνες και ξένους φοιτητές σε βιωματική κατασκήνωση που θα οργανωθεί υπό την αιγίδα του Δήμου.
Τμηματική κατασκευή του οδικού δικτύου και αισθητική αναβάθμισή του ενδοδημοτικού δικτύου με ήπιες παρεμβάσεις και τη φύτευση καλλωπιστικών φυτών κατά μήκος των δύο πλευρών του με πρόβλεψη στάγδην άρδευση.
Μεσοπρόθεσμος προγραμματισμός δημιουργίας κινήτρων επισκεψιμότητας (πχ ενυδρείο με τα ενδημικά είδη φαριών των λιμνών μας – Μουσείο εμφυλίου πολέμου – Πάρκο Φυσικής Ιστορίας).
Συνέχιση της διασυνοριακής συνεργασίας με τους όμορους Δήμους των γειτονικών
χωρών.
Υλοποίηση διαφόρων κοινωνικών και περιβαλλοντικών δράσεων μέσω προγραμμάτων εθελοντισμού.
Οι πρώτοι υποψήφιοι του συνδυασμού είναι οι:

Άσπρου Ευαγγελία
Δαούλα Θεοδώρα
Λιάμη Μαρία
Μπαζίνας Αχιλλέας του Κωνσταντίνου
Μπαμπάκος Χρήστος του Ευαγγέλου
Νίρας Νικόλαος
Νίτσας Κωνσταντίνος
Νίτσας Οδυσσέας
Νόνας Δημήτριος
Νταούλα Σοφία
Παπαδόπουλος Βασίλειος
Στεργιάδου Αστέρω