ΦΛΩΡΙΝΑ Εβδομη αναβολή στην κατάθεση προσφορών για Πτολεμαΐδα 5 - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : Εβδομη αναβολή στην κατάθεση προσφορών για Πτολεμαΐδα 5

.

.

Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Εβδομη αναβολή στην κατάθεση προσφορών για Πτολεμαΐδα 5


Μετατίθεται για τις 11 Μαΐου η προθεσμία κατάθεσης προσφορών για την κατασκευή της λιγνιτικής μονάδας Πτολεμαΐδα 5 της ΔΕΗ.
Πρόκειται για την έβδομη αναβολή της ημερομηνίας κατάθεσης προσφορών για τον διαγωνισμό που προκηρύχθηκε στις 20 Απριλίου του 2010.

Το έργο είναι προϋπολογισμού άνω του 1,3 δισ. ευρώ, η λειτουργία του σχεδιάζεται να υποκαταστήσει παλαιές ρυπογόνες λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ, ενώ θα διατηρήσει την απασχόληση στην περιοχή.

Ειδικότερα, ο διαγωνισμός αφορά στην κατασκευή και παράδοση με το κλειδί στο χέρι, μονάδας καύσης λιγνίτη, ισχύος 550-660 μεγαβάτ και με δυνατότητα παροχής τηλεθέρμανσης για 140 μεγαβάτ.
Οι δύο κοινοπραξίες που συμμετέχουν στο διαγωνισμό είναι αυτή μεταξύ της γαλλικής Alstom, της Μέτκα του ομίλου Μυτιληναίου και της Προμηθέας Γκάζ (Γκαζπρόμ-Κοπελούζος) και εκείνη στην οποία συμμετέχουν η γερμανική Babcock, η οποία έχει εξαγοραστεί από την ιαπωνική Ηitachi και η ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ.
Πηγή: http://www.econews.gr/