ΦΛΩΡΙΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ. - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ.

.

.

Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ.

Μετά από πρόσκληση της δημοτικής αρχής του Δήμου Αμυνταίου πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη των εκπροσώπων των πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων της περιοχής του Δήμου Αμυνταίου με το Δήμαρχο Αμυνταίου, κο Μάκη Ιωσηφίδη και το Προεδρείο της Κοινωφελούς Επιχείρησης.

Στόχοι της συνάντησης ήταν η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου μητρώου των πολιτιστικών και αθλητικών φορέων της περιοχής, αλλά και η κατάθεση από όλους τους φορείς του προγράμματος δράσης τους, έτσι ώστε να υπάρξει ενιαίος σχεδιασμός για το σύνολο του Δήμου Αμυνταίου. Εκτός αυτών η δημοτική αρχή επιδιώκει την καταγραφή των προβλημάτων και την κατάθεση των προτάσεων των συλλόγων για τη βελτιστοποίηση της δράσης τους. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Αμυνταίου, κος Μάκης Ιωσηφίδης «Σας καλέσαμε όχι για να μιλήσουμε εμείς, αλλά γιατί θέλουμε να σας ακούσουμε. Θέλουμε τις προτάσεις σας για να βρούμε τους καλύτερους δυνατούς τρόπους προκειμένου να σας διευκολύνουμε στο έργο σας. Μέσα στο πλαίσιο της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα μας πρέπει να βρούμε συλλογικές λύσεις, όμως στο σχεδιασμό μας είναι να αναπτύξουμε πολύ καλή υλικοτεχνική υποδομή. Εμείς θέλουμε να αναδείξουμε την πολυπολιτισμικότητα της περιοχής και έτσι να δημιουργήσουμε μία υπεραξία στις δραστηριότητές σας προς όφελος της τοπικής κοινωνίας». Για το πρόβλημα μετακίνησης των αθλητών και των μελών των πολιτιστικών φορέων, που έθεσαν οι περισσότεροι φορείς, ο Δήμαρχος Αμυνταίου ενημέρωσε τους εκπροσώπους των πολιτιστικών φορέων ότι έχει πραγματοποιήσει συναντήσεις και έχει καταθέσει προτάσεις προς συζήτηση στο ΚΤΕΛ και τους ιδιοκτήτες taxi της περιοχής και βρίσκεται σε διαβούλευση σε ότι αφορά στο θέμα της αστικής συγκοινωνίας που συνδέεται άμεσα με τις μετακινήσεις των μελών των συλλόγων της περιοχής του Δήμου Αμυνταίου.
Με τη σειρά της η Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αμυνταίου, κα Μέλη Γιαννιτσοπούλου, αναφερόμενη στους εκπροσώπους των πολιτιστικών και αθλητικών φορέων της περιοχής μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής «Ο αριθμός των συλλόγων του νέου «Καλλικρατικού» Δήμου Αμυνταίου είναι πολύ μεγάλος γι’ αυτό πρέπει να φύγουμε από το μοντέλο μεμονωμένης αντιμετώπισης των προβλημάτων και να δούμε συνολικά τα θέματα που αντιμετωπίζετε όλοι σας. Επίσης, πρέπει να δούμε νέους τρόπους για να ενισχύσουμε τη δράση σας και να αναπτύξουμε συναντίληψη για τους στόχους που πρέπει να θέσουμε και σχετίζονται με την προβολή της περιοχής».
Οι εκπρόσωποι των συλλογικών φορέων ενημέρωσαν τη δημοτική αρχή για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και κατέθεσαν πλήθος απόψεων και προτάσεων για τη βελτίωση της δράσης τους και της συνεργασίας τους με το Δήμο Αμυνταίου. Όλες οι απόψεις καταγράφηκαν και θα επεξεργαστούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Αμυνταίου και της Κοινωφελούς Επιχείρησης, έτσι ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στη συνεργασία του Δήμου με τους τοπικούς φορείς.