ΦΛΩΡΙΝΑ ΕΚΡΗΞΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ. ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : ΕΚΡΗΞΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ. ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

.

.

Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

ΕΚΡΗΞΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ. ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ


Την ώρα που η κυβέρνηση ζητά συναίνεση από τα κόμματα, η κοινωνία υποφέρει από την έκρηξη της ανεργίας. Εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας έχουν χαθεί, οδηγώντας την κοινωνία και τους πολίτες σε απόγνωση.

Για πρώτη φορά η ανεργία ξεπερνά επίσημα το 15%, ενώ σε ένα μόλις μήνα έχουμε 23.000 περισσότερους ανέργους, ενώ σε σχέση με το 2008, οι άνεργοι είναι 350.000 περισσότεροι. Πάνω από 1 στους 3 νέους δεν έχει δουλειά.

Τα θλιβερά πρωτεία στην ανεργία έχει η περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, επιβεβαιώνοντας ότι η οικονομία του λιγνίτη, εκτός από ρύπανση και ασθένειες, παράγει φτώχεια και ανεργία.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι επαναλαμβάνουμε ότι, πέρα από τη δημοσιονομική προσαρμογή, η χώρα χρειάζεται επειγόντως ένα εθνικό σχεδιασμό για μαζική δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, που να καλύπτει τις απώλειες. Οι νέες αυτές θέσεις μπορούν και πρέπει να αφορούν βιώσιμους οικονομικά και περιβαλλοντικά τομείς, όπως η εξοικονόμηση ενέργειας, η ανάπτυξη, κατασκευή και εγκατάσταση συστημάτων Ανανεώσιμης Ενέργειας, η επαναχρησιμοποίηση-ανακύκλωση απορριμμάτων, η πράσινη καινοτομία, η βιολογική γεωργία, ο αγροτουρισμός.

Η Εκτελεστική Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων 

Περισσότερες πληροφορίες:
Ελεάννα Ιωαννίδου 6932 705289
Μιχάλης Πετράκος   6942 984455